Aihearkisto: puretreenit

Syksyn kuulumiset

Tässä ehtikin vierähtää pieni tovi ilman blogi postauksia, mutta nyt minulla riittääkin kertomista.

Töissä menee aivan mahtavasti. Viime postauksessani kerroinkin tehneeni melko hardcore kuukauden töissä ja laskeskelin tuossa myöhemmin et tein kuukauden aikana n. 40 tuntia ylitöitä. :’D Kesä meni kyl lokoisasti kun sai tehdä vähemmän töitä. Mutta tuli myös oltua kotona turhan paljon ja sit lomalla teinkin niin, että olin kolmen viikon aikana vain viisi yötä kotona. :’D Olin Riikassa, Valkeakoskella ja Jyväskylässä. Hyvä loma, vaikka töissä käyminen oli tuntunut jonkin aikaa paljon rentouttavammalta hah!

Mutta kevään rykäsy avasi silmät hyvin sille että systeemi kusee. Uhriutumisen sijaan (:D) aloin kriittisesti tutkailemaan työtapojani. Etenkin työn jaksotusta. Kaikki viisi vuotta kun olen ollut talossa kokopäiväsenä, tapana on ollut että sesonki aikoina keskitytään ylläpitosiivoukseen ja sesonkien välissä paiskitaan niska limassa peruspesut. Ehkä hieman pakonkin edestä koska työmenetelmät eivät olleet tarpeeksi tehokkaat ekoina vuosina. Mutta tänä vuonna kun olen saanut työtehoa nostettua huomattavasti, huomasin ajattelevani ”huh kohta on sesonki ja saa vähä ottaa rennommin”. SIIS MITÄ HELVETTIÄ!??

En tiedä olisinko millon alkanut tätä systeemiä kyseenalaistamaan ilman tätä kevään rykäisyä, jonka suurin ongelma oli ne rästissä lojuvat peruspesut.

Otinpa siis loppu kesästä syyniin alkaan jaksoittamaan/pilkkomaan työläämpiä töitä niin, että tilat eivät pääse missään välissä ns. huonoon kuntoon vaan kiinnittynyttä yms likaa poistetaan sitä mukaan kun sitä syntyy. Käyn talot läpi kerran kuussa ja listaan tehtävät mitä tehdään seuraavan kuukauden aikana. Tähän mennessä systeemi on toiminut aika hyvin. Ja uskon että jos kävisi kevät 2018 tapaus uudelleen, pystyisin priorisoimaan paremmin ja ainoa asia mikä mahdollisesti kärsisi olisi vapaa päivät.

Tsemppasin taas englannin opettelun kanssa ja omaksi yllätyksekseni ilmottauduin työväenkurssille opettelemaan enkun alkeita. Ja se on ensimmäinen viikottain toistuva harrastus sitten lukion. Ai että mää tykkään! Worddiven kimppuunkin olen palannut ja haastoin itseni pääsemään kaikki kurssit läpi kolmessa kuukaudessa. Edelleen olen aikataulussa. :D

Treenitkin kulkee! Joka on suuri yllätys jo siinä, että yleensä jos olen jostain innoissani (enkkusta) niin päähäni ei mahdu muuta. Enkun pänttäys into kärsi HETKEN kun aloitin treenit, mutta nyt olen jo pari viikkoa porskuttanut MOLEMPIA hyvällä innolla. WOW!!! Oon aivan hurmioitunut.

Treeniohjelma on nettivalmennuksesta ja ekaa kertaa elämässäni teen 4-jakoisella ohjelmalla. Olen treenannut ekaa kertaa elämässäni mm. takaolkapäitä ja pohkeita. Hassua miten yht’äkkiä multa löytyy ihan uusia ”kohtia” kropasta kun on saanut ”uusia” lihaksia pumppiin. Luulin etten jaksaisi nytkyttää eristettyjä liikkeitä, mutta niitä on yllättävän hauska tahkoa raskaiden perusliikkeiden jälkeen. En myöskään uuvu samalla tavalla kuin koko kropan treeneissä. Ja parasta on se että saa treenata perjaatteessa aina kun jaksaa! Mulla tulee töiden takia väkisinkin pari kolme päivää viikkoon etten ehdi salille aamulla/päivällä joten lepopäivät kyllä tulee pidettyä. Yksi jakoisessa oli pakko pitää vähintään joka toinen päivä lepo ja se saattoi osua töiden kanssa niin hölmösti ristiin, että tuli aivan liian pitkiä taukoja.

Ai niin , vaihdoin myös salia! Vaihdoin fysiosalilta isolle ketjusalille. Ja joo, ei mitään toivoa mahtua sinne treenaan illalla…

Pakko varmaan vielä tän vuoden puolelle ostaa pt palveluita, koska kuten aina ennenkin, jalkoihin ei meinaa voima tarttua millään. Joku jossain väitti et naisten aloitus paino takakyykyssä on 30-40 kiloa ja mä en ole koskaan päässyt edes tuonne 30 kiloon asti. :'(

Rupesin tossa kuukausi sitten menemään tuntia aijjemmin nukkumaan, vaikka se aika on poissa netflixsin ääressä sipsien mättämisestä Jessen kanssa vietetystä ajasta. Ja tässähän on tapahtunut yllättäviäkin muutoksia tämän takia:

  1. Aamukiukku on kadonnut. Oon ollut melkoinen raivotar aamuisin töissä ensimmäiseen ruokataukoon asti, mutta nyttemmin oon ollut aika zen. (Tai niin zen kun voi olla kun siivoaa iltakoulun sotkuja.)
  2. Herään vapaapäivisin ennen Jesseä välillä.
  3. Oon ollut aikaansaavempi.

Aika hauska etten edes tuntia vähemmillä unilla tuntenut olevani väsynyt, enkä osannut yhdistää aamukiukkuani nukkumiseen, koska välipala yleensä sai mielen taas tasaisemmaksi. Mut niin se uni vaikuttaa verensokeriin yms aika paljonkin, joten ehkä mulla vaan pysyy nyt verensokeri tasasempana aamuisin. Unen määrä ei itseasiassa keskiarvoltaan ole pahemmin noussut, mutta vanhan 5-12 tunnin unien sijaan nukun nyt 7-10 tuntia. Puoli tuntia voisi vielä saada lisää, mutta se täytyy repiä parantamalla unen laatua.

Olikohan muuta. Ei kai. Julkaisen tän tekstioksennuksen nyt vaan, koska muuten se jää julkaisematta. Son moro!