Vihdoin se vuosiraportti 2019

Oho, yli vuosi viime päivityksestä. Ei edes vuosiraporttia.

Tässä siis JO VARMASTI KOVIN KAIVATTU tiivistys vuodesta 2019:

Alkuvuosi oli poikkeuksellisen iisi. Turhauttavan iisi.

Leikkasin tukkani lyhyeksi pitkästä aikaa ja ihmettelin vähän miksi en tehnyt sitä aiemmin.

Keväällä treenit (verkkovalmennus) kulkivat niin hyvin, että vihdoin näin tarpeen palkata pt:n suunnittelemaan harjoitteluani. Kesäkuussa aloitin valmennuksen ja sain vihdoin jopa takakyykyn kulkemaan vähän paremmin.

Teatterin viereen kyhättiin pubi ja minähän kärkyin päästä sitä siivoamaan ja pääsin.

Syyskuuhun asti elämä luisti oikein mahtavasti. Treenit kulki, ostin uudet silmälasit ja kännykän, vaeltelin pyynikillä ja käsin Jyväskylässä.

No sitten elämä lähti luisumaan johonkin helvettiin taas vaihteeksi. :D

Ensin iski lenssu ja sit selkä kramppas heti perään. Siihen jäi treenit. Juuri kun kuvittelin saaneeni elämäni sellaiseksi, ettei treeni taukoja tulisi.

Muutimme porukoitteni vuokra-asuntoon kissanmaalle ja koska kämppä oli melkoinen pommi, lähdimme sitä sitten remontoimaan. Voi olla että kirjoitan jonkun koosteen remontista sit kun tää on jotenkin ”valmis”, mutta tässä lyhyesti:

Muutto. 10 tuntia. 3 range roveria, 4 tavallista autollista ja 3 peräkärryllistä tavaraa. Ja oltiin muka karsittu kamaa hyvin ennen muuttoa, joo ei. Ollaan muuton jälkeen raivattu kamaa pois lisää varmaan autollinen ja toinen mokoma vielä pitäisi. Meidän pyynikin kämppä oli säilytystila ”taivas” (tai miten sen nyt ottaa kun turhaa roinaa kasaantuu nurkkiin huomaamatta hirveet määrät) ja uusi kämppä säilytystiloiltaan surkea. Oon yrittänyt nyt vaan raivata ja raivata tavaraa, ettei tarvis ostaa säilytysratkaisuja, joihin uppoisi turhaa roinaa.

Mehän aloitettiin remontti heti kun muutimme. Mikä oli virhe. Joko olisi pitänyt remontoida ennen muuttoa tai ainakin puolen vuoden päästä muutosta. Tilanne oli yksinkertaisesti se, ettemme meinanneet mahtua asumaan koko asunnossa. Tavaraa oli vaan liikaa. Puolen vuoden päästä sitä olisi vähemmän, sekä olisin ehkä tehnyt joitakin asioita toisin, jos olisin ehtinyt katsella ympärilleni. Kiitos koronan ja julkisivurempan, se remppa tosin olisi venahtanut varmaan loppu vuoteen 2020. Huoneessa mitä ei rempattu oli vaan neliön verran lattiaa näkyvissä ja se oli polku Jessen tietokoneen luo.

Onneksi saimme remontti avuksemme ihana Häriksen, jonka kanssa ihmettelimme seinien ylitasoitusta ja maalailimme. Tapettien poisto oli oma seikkailunsa, koska seinistä paljastui aina vaan ikävämpiä yllätyksiä. Huonosti peitettyjä ovia, hiomattomia kittauksia, monta sataa reikää, suoraan rappauksen päälle lätkittyä tapettia, outoa maalia mihin tasoite ei tarttunut jne ihanaa. Ylitasoitimme 4 seinää. Lopussa Jesse alkoi olla aika hyvä siinä.

Ja tietenkään lattia remonttia suunitellessamme emme tajunneet huomioida asbestia. Sitä pirulaista löytyi eteisen lattiasta.

Keittiön hella ja jääkaappikin uusittiin. Jääkaapin kätisyyden vaihtoon meni viikko. :D

Remonttiin ryhtyessä töissä oli hyvin resursseja, enkä voinut kuvitella että asia äkisti muuttuisi, mutta sehän muuttui. Että niiden kymmentuntisten työpäivien jälkeen tulin kotiin nyhtämään seinästä tapettia. Kyllä siinä hommassa uuvahti äkkiä, etenkin kun nukkumisjärjestelyjen takia en saanut edes nukkua kunnolla. Omaa aikaa otin raa’asti vaan käymällä ravintolassa syömässä harva se päivä. :’D

Lyhyesti: Loka-joulukuu oli perseestä. Opittua: 1. Rupea remonttiin vain kun maksat sen itse 2. Rupea remonttiin ihmisen kanssa joka haluaa remontoida myös. Jesse parka ei ihan odottanut sitä mitä oli edessä, kun sanoin haluavani ”vähän pintaremontoida”. Enkä minäkään. :D

Saatiin sentään seinät kuntoon ennen joulua, niin sain sitten vähän vetää happea alkuvuodesta, mutta jätän lattiaremontit yms kerrottavaksi siinä remontti-rapsassa, jos semmosen saisin aikaiseksi tehdä. Siittä rapsasta saattaa tulla ihan viihdyttävä. Mun pitäisi varmaan yrittää piirtää se.

Mutta se vuodesta 2019. Jos haluatte kuva materiaalia elämästäni, seuratkaa instassa: jenna.ranta… En suoraan sanoen halua täyttää domainin tallennustilaa kuvilla jotka mulla on jo istassa. :D

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *